Home » NERC Aptitude Test PDF: Past Questions And Answers

NERC Aptitude Test PDF: Past Questions And Answers

Spread the love

Are you looking for NERC Aptitude Test PDF then you are on the right web page for all the questions and answers that will help you.

Have you applied for the Nigerian Electricity Regulatory Commission (NERC) hiring process? Are you excited to writing the NERC aptitude test for recruitment? If the answer is “yes to one of the above questions then you should download our no-cost NERC Past Questions and answers to help you prepare for the exam.

Be aware that NERC aptitude tests for recruitment may be based on various areas of study, like engineering, physics, quantitative maths, geology economics and history, chemistry, general knowledge, current affairs and so on.

Note: Answers to certain questions might not be accurate Therefore, we recommend to double-check the answers.

NERC Aptitude Test PDF
NERC Aptitude Test PDF

NERC Past Questions and Answers (Free)

1) What becomes V if we use 2 resistors of 4W in parallel?
A. 2.66 V
B. 6 V
C. 12 V
D. 24 V

Answer: None

2) If x = y – 9, and y – 4 = 10, x = ?
A. -5
B. +5
C. 1
D. A and B

Answer: B

3) What is the force in pounds exerted upwards on a piston with a diameter of 4 inches if a gauge indicates the internal pressure in the cylinder is 1000 psi?
A. 4000 lbs
B. 250 lbs
C. 50,266 lbs
D. 12,566 lbs

READ ALSO:   How Much Is OOU Post UTME Form

Answer: D

4) What is the weight in kilograms of a string of pipe that is 11,500 ft long and weighs .33 pounds per inch?
A. 1,725 kg
B. 20,700 kg
C. 45,540 kg
D. 3795 kg

Answer: B

5) How much time in minutes will it take a car driving at 90 km/hr to travel 27 kilometers?
A. 3.3 minutes
B. 2430 minutes
C. 18 minutes
D. 0.3 minutes

Answer: D

6) What is the total capacity in gallons of a rectangular tank 5 meters in height knowing that it will hold 200 liters per foot?
A. 3281 gal
B. 1000 gal
C. 867 gal
D. 8670 gal

Answer: C

In the following question, a related pair of words or phrases is followed by five lettered pairs of words or phrases. Select the lettered pair that best expresses a relationship similar to that expressed in the original pair.

7) COLOR: SPECTRUM
A. tone: scale
B. sound: waves
C. verse: poem
D. dimension: space

Answer: A

Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word

8) DIFFUSE:
A. concentrate
B. contend
C. imply
D pretend

Answer: A

For questions 9 to 15, select the correct answer:

9) I don’t know_.
A. where is your pen
B. where is your pen is
C. where is the pen
D. where is the pen of yours

READ ALSO:   FUTA School Fees For Freshers

Answer: B

10) If you want to see him, __.
A. please let me know
B. let me know, please
C. please, let me know
D. let me please be known

Answer: C

11) ­­­­­_, the little girl ran out of the yard.
A. Being afraid of the dog
B. The dog she is afraid of
C. The dog has been afraid of
D. Was being afraid of the dog

Answer: A

12) The manager_ here at 4 p.m.
A. supposed to arrive
B. is supposed to arrive
C. will suppose to arrive
D. is supposed to arrive

Answer: A

13) Due to the devaluation, many people have become rich, but many others _.
A. ruined
B. have been ruined
C. have ruined
D. would have ruined

Answer: B

14) The man has been hospitalized since yesterday __.
A. because his serious wound
B. because of his serious wound
C. because of his seriously wound
D. because his wound seriously

Answer: B

 _ of hearing loss is __ by the fact that the other senses are able to compensate for moderate amounts of loss so that people frequently do not know that their hearing is imperfect.
(A) discovery … indicated
(B) development … prevented
(C) detection … complicated
(D) treatment … facilitated

Answer: C

For questions 17 to 40, choose the correct tense for the verbs in brackets:

READ ALSO:   Is Osun State University Under ASUU

17) I usually go by train, but this weekend I am going by bus. It (takes) longer but it costs less.
A. take
B. takes
C. is taken
D. will take

Answer: B

18) I (do not think) your brother is enjoying the party. He keeps looking at his watch.
A. doesn’t think
B. didn’t think
C. don’t think
D. am not thinking

Answer: C

19) The hall (be) painted at the moment, so it isn’t looking its best.
A. is being
B. is
C. is to be
D. will be

Answer: A

20) At present I’m having my typewriter (repaired).
A. repairing
B. repaired
C. is repaired
D. being repaired

Answer: B

21)

22)

23)

24)

.

.

.

100)

Kindly note that the NERC recruitment past Questions and Answers above is NOT complete! If you need the NERC Aptitude Test PDF, we can help you.

NERC Aptitude Test PDF

To get nerc aptitude test pdf you need to read this NERC Aptitude Test

You can Apply For Quick Loan Using These Loan Apps

These loan apps are only for urgent loan for personal needs, they are all genuine loan apps

Zuma Cash Loan App

Alikash Loan App

Cash Farm Loan App

Bell Loan App

Wecredit Loan App

Kiakia Loan App

Unicredit Loan App

Aimloan App

Zedvance Loan App

Creditmesan loan app

Naira9ja

Kmimk Loan Application

Nairabag

Leave a Comment

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!